Van burn-out klachten naar duurzame inzetbaarheid

Stress is niet meer weg te denken

stress

De meeste werknemers ervaren een hoge werkdruk.

We krijgen veel taken op ons bordje. Daarnaast krijgen we veel informatie voor ogen. Of we daar om gevraagd hebben of niet. We raken het overzicht kwijt. Het is moeilijk om de hoofdzaken van de bijzaken te onderscheiden.

Het gevolg is dat we deadlines niet halen. De grens tussen werktijd en je privéleven vervaagt. We komen niet meer aan ontspanning toe.

Flow in work richt zich op díe werknemers die dreigen uit te vallen door de hoge werkdruk en chronische stress.

Met een combinatie van timemanagement en coaching, helpt Flow in work de verantwoordelijkheden beter in kaart te brengen. Je krijgt snel weer overzicht.

Eigen ervaring

Ik heb bijna 30 jaar in de juridische wereld gewerkt. De werkdruk, hoge eisen en mijn eigen perfectionisme, zorgden voor veel stress. Een burn-out was het resultaat.

In de re-integratie periode ben ik steeds meer timemanagement tips gaan toepassen. Het gaf mij overzicht en voldoende houvast om weer fulltime te gaan werken.

Op basis van mijn eigen ervaring én de ervaring van mijn cliënten, heb ik de Flowin’ work methode ontwikkeld.

Liesbeth Mantel

Timemanagement versterkt door coaching

timemanagement

Het gaat er niet alleen om hoe je je werk inricht en je tijd besteedt. Het vraagt soms om een andere benadering van het werk en de werkomgeving. Grenzen leren stellen en andere gewoonten aanleren.

Veranderingen in gang zetten is moeilijk. Zeker als je burn-out klachten hebt. Veranderingen vragen overzicht en dat heb je juist niet.

De combinatie van coaching en praktisch timemanagement, zoals in de Flowin’ work methode, werkt. Je aanpak verandert en het resultaat is blijvend.

Liesbeth Mantel

Instagram tijdlijn

je kunt flow in work ook vinden op

Nobco coach
Coachfinder