Ziekteverzuim

Als we het hebben over chronische stress en burn-out klachten neemt het ziekteverzuim alleen maar toe.

Een op de zes medewerkers valt uit. En die uitval duurt minimaal drie maanden. Vaker moet je rekenen op een half jaar of een jaar.

Verzuimkosten zijn hoog, dus wat is beter dan die te voorkomen?

Wie dreigt uit te vallen door een burn-out? 

Medewerkers hebben steeds vaker het gevoel dat zij het overzicht kwijt zijn. De werkdruk is hoog. Niet iedereen kan daar op een goede manier mee omgaan.

Als daarnaast ook andere oorzaken van een burn-out meespelen:

  • Perfectionisme
  • Gebrek aan autonomie
  • Slechte werksfeer
  • Geen balans tussen werk en privé

is chronische stress het resultaat. Er is geen overzicht meer. De medewerker heeft geen grip meer op zijn werk.

Domino effect

Niet alleen die werknemer heeft een probleem. Iedereen die afhankelijk is, of te maken heeft, met zijn werk wordt hierdoor beïnvloed. Frustraties omdat het afgeleverde werk niet de kwaliteit heeft die wordt verwacht. Of het werk wordt niet op tijd afgemaakt.

Valt de medewerker helemaal uit, dan springen de collega’s in. De werkdruk voor hen wordt ook steeds hoger. De kans is groot dat zij ook burn-out klachten krijgen. Een domino effect.

Domino effect

Burn-out preventie

Geen mens is hetzelfde en een burn-out kan verschillende oorzaken hebben.

Hoe kun je een medewerker die dreigt uit te vallen het beste helpen? Er is geen ‘one size fits all’ voor burn-out klachten.

In de Flowin’ work methode kan de nadruk liggen op coaching maar ook op organiseren van het werkproces.

Uitgangspunt van de methode is de manier van werken en de persoonlijkheid van de medewerker. Iedereen zit anders in elkaar en reageert op zijn eigen manier. Dit uit zich in verschillende oorzaken van stress:
Ligt het aan de hoeveelheid werk, geen nee kunnen zeggen, geen overzicht hebben? Of speelt er een andere factor? Het vraagt om een individuele oplossing. De Flowin’ work methode biedt dat.

Multidisciplinaire richtlijn overspanning en burn-out

Timemanagement wordt genoemd in de “Multidisciplinaire richtlijn overspanning en burn-out voor eerstelijns professionals” van september 2011. Het ondersteund de re-integratie.

Beter is om dit in te zetten en een burn-out voorkómen.

Minder langdurig verzuim

Minder verzuimkosten

Duurzame inzetbaarheid

Gegevens

e-mail: info@flowinwork.nl
telefoon: +31 (0)6 13855510
kvk nummer: 71563903
btw nummer: NL001392581B20

Wil je liever een afspraak op locatie in Amsterdam? Vul dan onderstaand formulier in of mail naar info@flowinwork.nl. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.